Det är svårt att förstå, men siffror talar ju sitt tydliga språk – i måndags var det exakt två år sedan Kompani 415 öppnade. Då var huset tomt och vi hade varken möbler, internet eller rutiner. Men visionen om att skapa en kulturell och kreativ mötesplats fanns där från början! Sen dess har hyresgäster kommit och gått, och flera har roligt nog bestått. Samarbeten har tagit form och diverse evenemang av varierande karaktär har gått av stapeln.

Vi har slitit hårt med denna vår lilla bebis – brutit upp golv, flyttat runt möbler och målat väggar parallellt med administration, organisation och ett evigt försök att verkligen etablera Kompani 415 som en självklar plats för kulturellt, kreativt och socialt arbete och ett forum för att ta del av kultur. Den stora behållningen är att dagligen få möta våra fantastiska hyresgäster och se idéer ta fart och rota sig på nära håll. Arbetet tar nog aldrig slut, vi fortsätter utvecklas hela tiden. 

Nu tar Kompani 415 sats för att bli bättre, på riktigt. Vi kommer under våren att lägga mer tid på samarbeten och projekt som kan ge extra tid och energi till huset så att vi kan fortsätta länge till. 

Grattis till oss på 2-årsdagen och TACK till alla som på olika sätt möjliggör Kompani 415!

P.S Det finns enstaka lediga platser i huset (kontorsplats, ateljéplats och open space-platser) och lediga tider om du vill använda våra samlingslokaler. Hör av dig till kontakt@kompani.nu om du är intresserad av att veta mer! D.S